15 juli 2013 - agilityträning

Idag tog vi med oss hela familjen och åkte till Stockholms Södra Brukshundklubb för att träna lite mer på agilityn. Vi ställde upp en hoppklass bana utan slalom och tränade mycket på starter, både från sittande och liggande position. Men hon verkar ha fattat att man faktiskt måste sitta och vänta på sin tur och sedan titta efter direktioner för var hon ska ta vägen på banan, istället för att bara spontanhoppa allt som hon tycker är kul och konstruera en egen bana. Man måste vara väldigt snabb med denna hund, annars tycker hon att man är långsam och hittar på roliga saker på egen tass!





Nellie tycker att det är jättekul med agility och har alltid svansen i topp när hon susar igenom banan. Hon tycker om farten och att matte och husse också springer med och låter glada. Något vår hund tycker är jättekul är just att bara få springa med sin matte och husse, för det är så kul!!



Efter några träningsrundor så var det dags att dricka vatten och vila lite i gräset. Då passade vi på att titta på när de andra hundarna tränade. Det är så kul att se hur andra tränar sin hund, och hur olika teknik hundarna har genom de olika hindren på banan och hur de olika tränarna väljer att angripa olika problem. Man lär sig massor av att bara sitta och titta på andra som kör på banan. 




Efter pausen var det Nellies tur igen och hon var sååå taggad! Äntligen blev det hennes tur. Detta med agility tycker Nellie verkligen är jättekul! Eftersom hon fortfarande har massor med myror i rumpan och tassarna, så är detta bra för att få ur henne lite energi på ett konstruktivt sätt. Nellie är 23 månader gammal nu, men har fortfarande lika mycket bus och spring i benen som en liten fyramånadersvalp, så det gäller att se till att hon får ur sig energin då och då. 



Några felfria lopp senare blev det bus med favoritkongen och husse. Glad hund och glad husse får mitt hjärta att bli alldeles varmt. Nellie fick även springa några varv genom tunneln som belöning. Det roligaste hindret enligt Nellie själv, än så länge. Där kan hon springa fram och tillbaka och belöna sig själv, utan att man behöver vara i närheten, för den är ju så rolig!!

Idag fick vi också sällskap av en ny hundkompis på vår träning. De tränar mest lydnad, men var otroligt duktiga på agility också när de prövade att köra vår bana. Etsa (hoppas stavningen blev rätt) heter denna skönhet och var jätteduktig! De ska kanske också börja med att träna lite Rallylydnad med oss i framtiden.

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: