28 september 2013 – Invigning och öppet hus

Idag var det invigning av en ny inomhushall för träning av hundar. Stället heter Hundhallen Hanige och man kan hyra hela hallen för strax över 300 kronor timmen om man vill. Perfekt för hundträning under sena höst- och vinterkvällar tycker jag. Hallen var väldigt fin och fräsch, så vi kan verkligen tänka oss att träna där fler gånger.

Under invigningen så fick man prova på lite rallylydnad då de hade ställt upp en nybörjarbana. Jag och Nellie var såklart tvungna att testa och satte i stort sett varje skylt, det går bättre när matte inte är så nervös helt enkelt. För det var MASSOR av folk och andra hundar där, men dem brydde sig Nellie inte om, inte ens då det gick flera hundar på banan samtidigt. Bra att veta var "felet" ligger och att det är hos mig, då vet jag vad jag kan träna mer på. För Nellie hade enormt fin kontakt med mig och gick jättebra hela banan igenom nämligen. 

Bilderna kommer från Hundhallen Haninges egen hemsida 

Efter träningen var det dags att fika lite inne på det lilla kaféområdet som finns i hallen. Där köpte vi kaffe och bullar och fikade medan Nellie låg under bordet på golvet och vilade sig. Vid vartenda bord satt det andra hundar och människor och ljudnivån av skällande hundar var rätt hög, ändå så kunde hon ligga ner och slappna av. All passivitetsträning som vi har fått in under året har helt enkelt gett bra resultat. Medan matte och husse fikade låg Nellie snällt och väntade på oss så fint, och tittade på allt som hände runtomkring. 

Efter fikat gick vi och ställde oss i kö för att få en gratis muskelkontroll av vår hund. Det var ett hund-rehab-center där dagen till ära och gav ut gratiskontroller av din hund genom att de kände igenom hunden och stretchade alla de stora muskelgrupperna. Detta var jättebra hanteringsträning, om inte annat, tänkte vi och ställde oss genast i kö. Jag fick muta Nellie med godis så att hon skulle stå still och inte pussa allt vad hon orkade på den fina tjejen som utförde själva kontrollen, annars gick det faktiskt jättebra. Lite konstigt tyckte dock Nellie att det var till en början, vad gör hon matte? Vad ska jag göra? Ska jag bara stå här? Okejdå.... sedan stod hon snällt still och lät sig klämmas och kännas på. Efter igenomkänningen fick vi bedömningen att hon var väldigt fint musklad och att hon var väldigt vig i alla leder, vilket gav resultatet inga anmärkningar. Det var skönt att höra! Inte för att hon har visat några tecken på att ha ont eller så, men det kändes ändå bra att veta att hon är helt okej där inne bland alla ben och muskler, då vi tränar henne ganska hårt rent fysiskt. Dessutom fick vi lära oss hur man ska stretcha sin hund efter hård träning. Något som vi inte kunde sedan innan. Så vi var helnöjda! 

Innan vi tackade för oss och åkte hem så var vi såklart tvungna att även gå och titta lite bland alla leksaker och koppel som de sålde i ett hörn av hundhallen under invigningen. Tillslut köpte vi en orange leksak, som förhoppningsvis är både jätterolig och oförstörbar. Det bästa är även att det finns ett litet hål i leksaken där man kan stoppa in lite gott godis, exempelvis en bit köttbulle - så den här leksaken är det bästa av två världar helt enkelt, leksak och godis i ett, som ett kinderägg, bättre kan det väll inte bli! 

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: