14 september 2013 – Träning med hundvänner

Platsliggning 2 * 2 minuter med störning:

Vi började med lite klassisk lydnadsträning. Här gjorde vi en tävlingsplatsliggning på två minuter, fem meter mellan hundarna och vi stod tio meter bort. Denna övning upprepade vi två gånger efter varandra. Jag blev väldigt positivt överraskad över hur stilla och stabilt Nellie låg och väntade. Inget kunde störa henne verkade det som! Vissa gick fram och belönade innan de två minuterna var klara och en annan hund ställde sig upp och sprang omkring och lekte med sig själv på vägen precis framför hundarna, men trots detta låg Nellie kvar så snällt. Hon rörde inte en fena. Kul att se att hon kunde hejda sig och ligga kvar, för det trodde inte jag att hon kunde vid en sådan väldigt stor störning som en lekandes hund precis bredvid. Träning ger färdighet verkar det som! Så kul! 

Efter lydnadsträningen fick alla hundarna leka med varandra en stund innan vi fortsatte träna. Vi såg på alla hundarna att de så gärna ville hälsa på varandra och leka, så de fick leka med varandra som belöning för väl utfört arbete! Nellie fick till och med sin älsklingspipleksak bad cuz att leka med. Hundarna var i himmelriket, åhh så kul de hade!! Sprang runt, runt och lekte; "Du kan inte ta mig!" 
Tävlingsmässig rallylydnad med domare: 
 
Sedan var det dags för lite rallylydnadsträning. Vi tränade mer likt en riktig tävling. Tävlingsmässig ingång till banan. Två domare på banan som dömde så hårt de kunde och räknade poäng. Pratade med varandra och tittade noga på. Dock så belönade vi på banan. Annars så gällde alla andra officiella regler. Detta var verkligen jättebra, inte nog med att man fick träna exakt efter det som man sedan kommer att råka ut på vid tävlingar, utan det stillade också nervositeten för det som komma skall. Mer tävlingsmässig träning helt enkelt, så man blir mer van vid att bli bedömd. Efter två timmars träning begav vi oss hem igen och vilade. 
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: