24 september 2013 – Nellie blir en kontorshund

Husse tog med sig Nellie till jobbet idag, då matte skulle vara hela dagen i skolan. På 10-rasten, efter att husse hade jobbat en timme, var det som vanligt dags att spela kort med de andra medarbetarna. Nellie följde med såklart och hejade på sin husse där hon låg under bordet på hans fötter och halvsov...

När spelet började närma sig sitt slut gäspade Nellie högt där hon låg under bordet. Jag vet inte hur det låter när era hundar gäspar, men om Nellie låter det "piiiiiiip" i en extremt hög ton, nästintill ohörbar, under en väldigt lång stund.

Samtliga medarbetare som satt runt bordet och spelade med husse började leta efter vems telefon det var som pep. De skruvade på sig och tittade i sina fickor och på sina mobiltelefoner, detta medan husse skrattade så högt som han bara kunde. Till slut insåg alla att husse visste precis vad det var som lät, och det tog inte lång stund innan de andra också förstod att det måste ha varit hunden som lät så konstigt där nere under bordet.

- Pruttade hon?? Frågade till slut en väldigt förvånad medarbetare.

- Nejdå. Hon blev bara lite trött faktiskt, svarade husse.

Ett ljudligt skratt hördes därefter runt bordet när alla skrattade åt sig själva, åt situationen, eller åt Nellie, beroende på hur man ser på saken. Nellie hon skrattade dock inte, utan hon suckade djupt innan hon la sitt huvud på husses fot och somnade gott om igen, sov någon timme till innan matte kom hon hämtade henne. 

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: