Varför är det så viktigt att klippa klorna?

Jag hittade ett mycket intressant blogginlägg på agilitymästaren Susan Garretts hemsida. Blogginlägget "Cutting Your Dog's Nails: How Important Is it Really?" tar upp frågan om hundars kloklippning och beskriver varför det är så otroligt viktigt. Dessutom så går hon även igenom hur många traditionellt klipper sina hundars klor, samt visar på en alternativ klippmetod som kan göra att klorna blir lättare att hålla korta.

Jag snubblade över det här blogginlägget i somras och vi har försökt att klippa Nellies klor efter den här alternativa klippmetoden och jag måste säga att det var väldigt svårt att lära sig hur man skulle göra, det var lite krångligt i början, och svårt att veta exakt var pulpan befann sig alla gånger. Men efter vi hade sett det här Youtube-klippet så visste vi att vi måste försöka att få ner längden ordentligt. För trots att vi trodde att vi hade korta klor på Nellie, så hade vi inte det. Utifrån det här nya perspektivet så var de faktiskt långa och odrägliga! Efter detta var vårat mål att verkligen försöka att få klorna att bli lite kortare. Efter fyra månader så ser hennes klor ut såhär, men vi kommer att fortsätta och slutmålet är att klorna inte ska låta alls när hon går på golvet, då kommer vi bli helt nöjda. 

Här kan ni se en film där Susan Garrett går igenom varför man bör hålla sin hunds klor korta, men också hur man ska gå till väga för att korta sin hunds klor. Garrett menar att det faktiskt går att få klorna att bli kortare på bara några få månader om man använder den här metoden när man klipper. Det är ett ganska långt klipp, men jag lovar att det är väl värt att se hela klippet och sedan försöka att lära sig klippa sina hundars klor på ett annat sätt. 

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: