14 september 2013 – Kräftskiva med min bästa vän

Senare på kvällen så begav vi oss till våra grannar för lite gemensam kräftskiva. Hundarna är alltid med oss, var vi än ska någonstans, som vanligt. Så även dem fick följa med på kräftkalaset. Nellie är nästan alltid vid min sida och älskar att få följa med och hitta på roliga saker. Så att hon skulle få komma med på kräftskivan var det inga tal om, haha... De fick till och med smaka på några kräftor, men säg inget till husse!

Efter kvällspromenaden fick hundarna även prova de festliga hattarna! Oj så vi skrattade! Nellie och Dexter hade sååå roligt på festen i sina fina hattar! De hade så roligt så när kvällen var slut så ville inte vår hund följa med oss hem. Det värmer verkligen mitt matte-hjärta att se hur fina vänner dessa två hundarna har blivit. 

14 september 2013 – Träning med hundvänner

Platsliggning 2 * 2 minuter med störning:

Vi började med lite klassisk lydnadsträning. Här gjorde vi en tävlingsplatsliggning på två minuter, fem meter mellan hundarna och vi stod tio meter bort. Denna övning upprepade vi två gånger efter varandra. Jag blev väldigt positivt överraskad över hur stilla och stabilt Nellie låg och väntade. Inget kunde störa henne verkade det som! Vissa gick fram och belönade innan de två minuterna var klara och en annan hund ställde sig upp och sprang omkring och lekte med sig själv på vägen precis framför hundarna, men trots detta låg Nellie kvar så snällt. Hon rörde inte en fena. Kul att se att hon kunde hejda sig och ligga kvar, för det trodde inte jag att hon kunde vid en sådan väldigt stor störning som en lekandes hund precis bredvid. Träning ger färdighet verkar det som! Så kul! 

Efter lydnadsträningen fick alla hundarna leka med varandra en stund innan vi fortsatte träna. Vi såg på alla hundarna att de så gärna ville hälsa på varandra och leka, så de fick leka med varandra som belöning för väl utfört arbete! Nellie fick till och med sin älsklingspipleksak bad cuz att leka med. Hundarna var i himmelriket, åhh så kul de hade!! Sprang runt, runt och lekte; "Du kan inte ta mig!" 
Tävlingsmässig rallylydnad med domare: 
 
Sedan var det dags för lite rallylydnadsträning. Vi tränade mer likt en riktig tävling. Tävlingsmässig ingång till banan. Två domare på banan som dömde så hårt de kunde och räknade poäng. Pratade med varandra och tittade noga på. Dock så belönade vi på banan. Annars så gällde alla andra officiella regler. Detta var verkligen jättebra, inte nog med att man fick träna exakt efter det som man sedan kommer att råka ut på vid tävlingar, utan det stillade också nervositeten för det som komma skall. Mer tävlingsmässig träning helt enkelt, så man blir mer van vid att bli bedömd. Efter två timmars träning begav vi oss hem igen och vilade. 

12 september 2013 – Fria Hundar 2 del 4

Idag kunde inte husse följa med på kursen, så min vän Maja fick följa med och se hur en hundkurs kan gå till. De ska få hem sin allra första egna hundvalp till våren 2014 och det ska bli väldigt kul med en till hundkompis i gänget tycker både jag och Nellie. 

Kursen började med att vi gick en bit, alla hundar lösa i en stor klump, förbi hästar, bilvägar, och vatten med tillhörande fåglar, och annat roligt. Alla hundar gick så fint bredvid sina ägare. Vissa hade dock koppel på sina hundar släpande på marken, det hade jag också, för att snabbt kunna ta in hunden om något oförutsett skulle hända. Nellie är alldeles för dyrbar för mig för att bli påkörd eller något annat dumt. Så när vi gick omkring där det kunde finnas faror för henne, så fick hon ha på sig sitt koppel, men annars så fick hon vara utan. 

Nellie är en blandras med mycket American staffordshire terrier i, vilket såklart leder till att hon har mycket rasegenskaper som tillhör den rasen också. Nellie är en otroligt social varelse som vill vara överallt samtidigt och hälsa på allt och alla! Vidare är hon stabil, glad, livlig, nyfiken, modig, orädd och har ett stort självförtroende. Detta är precis det som jag tycker om hos Amstaffen och därför vi föll för rasen, men det gör också att hon inte är lika duktig på att koncentrera sig när det händer så mycket runtomkring hela tiden. Dock arbetar vi väldigt mycket på just kontakt, samarbete och teamwork! Därför blir jag så glad när jag ser på de fina bilderna som Maja har tagit, vilken kontakt Nellie har på mig hela tiden, duktig hund! 

Sedan gjorde vi en övning med bollar som gick ut på att alla människorna fick leka med bollarna, men inte de stackars hundarna. Nellie tycker jättemycket om att leka med tennisbollar, så detta var en mycket svår uppgift för henne. Det gick rätt så bra när vi människor kastade bollen till varandra, men sedan skulle vi lägga den på marken och passa två bollar samtidigt mellan varandra. Då blev det lite för svårt för Nellie. För att underlätta för henne lite satte jag henne utanför ringen, bakom mig, så att hon skulle få lite längre avstånd till bollkastandet, samt att hon då tydligare skulle förstå att hon inte fick vara med och leka... men det gick sådär ändå. Hon sprang inte och tog bollen, men hon var bra nära många gånger, haha!