5 september 2013 – fria hundar 2, del 3

Idag hade jag feber och var väldigt förkyld, men den här kursen är så kul så jag följde med Nellie och Husse till kursen ändå. Husse fick dock vara den som fick ta Nellie och göra alla övningar.

Denna gång övade vi på att bland annat:

* Springa med hundarna vid sidan av sin förare, i grupp med andra hundar, alla hundar var lösa.
* Hundarna fick hoppa upp på olika saker och vänta där uppe, på avstånd till sina förare. 
* Hundarna fick leka med varandra, vi avbröt leken, de fick leka igen. Att spruta vatten på Nellie med vattenflaskan gjorde susen för att få henne att avbryta leken när man gick emellan och försökte ropa in henne och hon inte lyssnade på oss. Hon fick leka med en staffe, och de hade sååå kul!
* Till sist lämnade vi alla hundarna  tillsammans i en stor grupp på vänta, sedan gick alla förare utom synhåll för hundarna runt ett hus. Nellie låg snällt kvar utan att pipa eller ställa sig upp, duktig tjej!

Man kan verkligen se vad alla hundar på den här bilden tänker på tycker jag. Nellie tycker att det är tråkigt. Den vita hunden bredvid Nellie tycker att Nellie är fin och vill gärna hälsa lite. Den lilla hunden nedanför tycker att det är lite obehagligt att ha två så stora hundar över sig. Schäfertiken vill så gärna få sin boll, och de andra två kan bara tänka på att de vill springa allt vad de kan och bada i hamnen en liten stund...
Läxa till nästa gång blev att arbeta mer på att "BRA!" Betyder just bra och att hundarna är duktiga och ska fortsätta att vara duktiga, och inte att övningen är klar, som nu många hundar verkar tro. Sedan skulle vi även öva mer på att lämna hunden på ”vänta” och sedan gå ur hundens synfält, samt att vara lös på kommandot nära och gå fint bredvid sin ägare. 
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: