13 juli 2013 – Bada i långsjön

Eftersom vår hund Nellie inte kan simma, jag vet att det låter väldigt konstigt, men det är sant, så har vi äntligen kommit iväg till en djuraffär och köpt en flytväst till henne. Då hon haft väldigt dåliga erfarenheter med att hon flera gånger har hamnat under vattenytan och inte vetat hur hon ska ta sig upp, så har hon blivit lite försiktigare med att gå i vattnet. 

Så vi satte på henne flytvästen och tog med oss alla de leksaker som vi vet att Nellie tycker mycket om att hoppa efter och jaga, och promenerade ner till Långsjön. Vi kastade i frisbeen och bollen i vattnet och lekte med varandra, Nellie blev intresserad av vad vi höll på med, men stod kvar på sin sten, för i vattnet tänkte hon minsann inte gå i, där kunde vi vara själva!

När husse till slut "råkade" tappa bollen väldigt nära Nellie kunde hon inte låta bli att försöka få tag på sin älsklingsboll, men hon ville fortfarande inte gå i vattnet med tassarna, så hon sträckte på sig så mycket hon bara kunde för att få tag på bollen som höll på att rymma sin väg utan Nellies tillåtelse. 

Hon fick upp bollen ur vattnet utan att ha hoppat i själv eftersom den gled närmre och närmre strandkanten till slut med hjälp av vågorna. Då fick vi gå över på plan nummer 2! Vi hade med oss stekt kyckling som doftade gudomligt gott som vi lockade ut Nellie i vattnet med. Steg för steg längre ut i vattnet för att få smaka på den goda kycklingen som vi hade i påsen.

Till slut så fick vi med oss Nellie så långt att hon faktiskt inte bottnade längre, och hon fick panik och började plaska med alla fötterna åt olika håll. Då lät vi henne komma tillbaka upp på stenen och så började vi om. Efter ett antal retentioner så märkte Nellie att inget hemskt faktiskt hände och att hon höll sig flytande över vattenytan. 


Fram och tillbaka fick hon simma och mot slutet såg det riktigt fint ut. Hon simmade på utan att panikplaska, antagligen för att hon kände att hon faktiskt inte sjönk när hennes fötter inte längre nuddade marken. Dessutom hade hon en hel flock med människor som var glada, klappade i händerna och berättade för henne hur duktig hon var på att simma när hon var ute i vattnet. 

Efter träningspasset kände Nellie sig inte riktigt övertygad på det här med att simma faktiskt var en så bra idé, men hon var i alla fall inte rädd när hon stod i vattnet längre, vilket i sig är en vinst! Flytvästen var väldigt bra också, den passformen var nästan perfekt och den lyfte henne ordentligt i vattnet. Med lite träning så kanske det blir en badhund av denna fröken med... vem vet? Skönt för henne att kunna svalka sig i vattnet under dessa otroligt varma sommardagar och kul att kunna ta med Nellie ut på simtur. Vi får se, nästa år kanske det blir verklighet. 

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: