12 juli 2013 - Lunch i stan och dykaffär

Idag skulle vi få fint besök från Gävle. Matte, husse och Nellie stod såklart alla tre redo på perrongen för att hälsa vår vän välkommen till Stockholm. När vi hade hittat varandra bestämde vi oss snabbt för att gå och äta någonting gott. Jag var sugen på pizza och det var de andra också, så pizza fick det bli.

Vi tog första bästa ställe vi hittade ett stenkast från Hötorget och slog oss ner och väntade på våra pizzor. Det tog inte många sekunder innan Nellie hade förstått att här skulle vi stanna en stund och la sig ner och vilade under mina fötter. Massor av folk och ljud runtomkring, men hon låg så avslappnat och vilade sig. Nästan lite för avslappnat. När det skulle förbi barnvagnar och annan bred last fick jag dra in henne lite under min stol, men hon ville helst ligga mitt ute i smeten så hon kunde ha koll på allt medan hon vilade sig.


När alla var mätta och glada promenerade vi vidare till en dykaffär inte långt där ifrån. De var så hundvänliga att Nellie inte bara fick följa med in, utan de frågade även om hon kunde tänka sig att vara deras butikshund också. Men där fick faktiskt matte och husse säga ifrån lite, hon är ju faktiskt vår bebis, och vi tänker inte släppa henne ifrån oss för någonting i världen, så det är så. Dock så trivdes Nellie utmärkt i affären och skulle säkert inte ha något emot att få stanna kvar där. Hon fick uppmärksamhet och klapp från alla som var där. 

Vi tittade länge på alla saker och diskuterade vad vi skulle köpa i framtiden och så fick husse till slut med sig en dykmask hem i alla fall. Detta är matte och husses andra intresse, våra liv består av hund, vänner och dykning, i den ordningen. Synd bara att Nellie inte kan få följa med och dyka, för hon är ju så van vid att hon får följa med oss precis överallt. Om hon såg att vi försvann under vattenytan och inte kom upp igen skulle nog Nellie få panik och kasta sig i efter oss, för sådan är hon vår trofasta familjemedlem. Så när det är dykning på schemat, så får nog Nellie, för sin egen skull, vara någon annan stans en liten stund. 

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: