11 juli 2013 – Gemensam hundträff med bad

Idag mötte vi upp några hundvänner vid Hellasgården och tog sedan en gemensam promenad i Nackareservatet. Det var strålande sol och väldigt varmt, så vi bestämde oss för att leta upp en bra plats för hundarna att få springa lösa och bada på. 

Nellie har inte riktigt fattat detta med att simma. Utan hon springer bara rakt ut i vattnet tills hon inte bottnar längre och försvinner ner som en sten under vattnet. Detta berättade jag för de andra tjejerna, men de trodde mig inte, klart att alla hundar kan simma sa dem. 

Jag släppte Nellie lös och det första hon gör är att springa i full fart efter pipbollen, så hon ska hinna ta den före de andra hundarna, och när hon inte bottnar längre - förvinner hon ner under vattenytan. Sen helt tyst och inget plask på vattenytan. Flera sekunder tickar och jag börjar få panik, kom upp igen då! Tystnad. Precis när tjejen som stod närmast i vattnet var på väg dit Nellie försvann, så kom hon upp igen. Pustandes, frustades och plaskandes, med vatten i hela nosen, men ändå stolt för hon har bollen i munnen. Nellie vann! 

Efter detta så trodde de andra tjejerna på mig. Nellie har inte lärt sig att simma ännu. Tror vi måste köpa en flytväst till henne så att hon för det första inte kan sjunka, och sedan lär sig att simma ordentligt, istället för att bara panikartat plaska med alla fyra tassar och inte komma någonvart förutom ner.

   
Annat var det med de andra två hundarna. De sprang och simmade så fint! Efter den ofrivilliga dykturen höll sig Nellie på land eller där hon bottnade med alla fyra tassarna. Medan de andra hundarna tog långa simturer på egen tass. Dem fick man istället tjata på för att de inte skulle simma för långt bort eller för att de skulle komma upp ur vattnet någon gång. Nellie fattade ingenting? Badar de frivilligt? Utan att ha en rolig boll att hämta? Helt otroligt...




Någon hade sagt till mig att de andra hundarna kunde vara buffliga, men det var dem verkligen inte alls. Alla tre var jättesnälla och hade så roligt tillsammans i harmoni med varandra. Jag tror bara att det är folk som inte är vana vid större riktiga hundar som tycker att dessa raser är buffliga. Mycket hund ja, men inget gruff eller bufflighet, bara lekfulla unghundar som hade roligt tillsammans!  



Det var en lagotto med på promenaden också, men eftersom han var aggressiv mot hanhundar så fick de gå lite åt sidan när resten av ligan fick svalka sig lite i det kalla vattnet. Nellie tyckte att det var kul med hundkompisar och pipbollen, vattnet kunde hon dock vara utan. Men det var bra att även hon fick svalka sig lite så att hon orkade med resten av promenaden den varma sommardagen.

Här är en film på de två badhundarna som inte vill komma upp ur vattnet för de hade för roligt! Och en Nellie som alla försöker få att gå i vattnet igen, efter hennes ofrivilliga dykningstur under vattnet, men det gick inte så bra. Hon stod hellre vid strandkanten och tittade på de andra hundarna som badade. Lilla skrutt. 
 
 
Efter promenaden så tog vi en obligatorisk gruppbild, dock är Nellie inte med, för lagotton behövde bara träna med att ha andra hanhundar bredvid sig. Dock så var vi andra ganska förvånade, för lagotton var jätteduktig. Tror att han morrade på de andra hundarna en gång, sen var det inte mer med det. Och de andra hanhundarna var så trygga i sig själv att de brydde sig inte om honom i huvud taget. 

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: