11 juli 2013 - agilityträning

Nu var det dags för ännu mer agilityträning. Jag måste säga att Nellie har blivit väldigt duktig på mycket kort tid, detta trots att varken matte eller husse kan någonting om agility och handling över huvud taget. Idag var det dags att för första gången träna på en hel bana. Vi hade hittat en blåbärsbana på nätet som vi ställde upp och körde några varv på. Nellie har börjat fatta galoppen och söker sig direkt till nästa hinder och tittar på sin förare efter direktioner om var hon ska ta vägen härnäst. 

Dock är hennes hoppteknik fortfarande lite ojämn. Detta gör att hon blir väldigt trött av att hoppa hinder. Som ni ser på bilden nedan så hoppar hon för tidigt, vilket leder till att hon hoppar ca 10 stycken långhopp per bana, vilket såklart blir jättejobbigt för henne. Kom gärna med tipps på hur man kan förbättra hennes hoppteknik! 




Vi kör bara en bana i taget med henne, sen sätter vi på henne kopplet, så att hon vet att det inte är hon som ska träna för tillfället. Om hon har kopplet på sig så sitter hon fint och tittar på när de andra tränar, men är hon utan sitt koppel så tror hon att hon också ska vara med och träna, och då får man bara hålla på att kalla in henne hela tiden. Detta med att sitta och ha tråkigt och vila är inte Nellies grej, hon vill bara träna hela tiden, fast hon egentligen inte orkar. Det är inget fel på hennes driv och hindersug i alla fall, vilket känns kul.


När vi hade tränat klart för kvällen så hjälpte vi till att träna med Zelda och Ellinor. De är också nybörjare på detta med agility. Zelda var väldigt duktig och ville göra allt som Ellinor bad henne om, men hon hade inte riktigt fått upp hindersuget ännu, och sprang då och då runt hinder istället för att hoppa eller springa igenom dem. 

Detta bestämde vi att vi skulle träna bort genom en baklängeskedja. Vi satte upp fyra hinder på rad och ställde en skål med godis längst fram. Först lärde vi Zelda att hon fick äta godis ur skålen och att den var väldigt rolig. Sedan fick hon hoppa ett hinder och sedan äta ur skålen, hoppa två hinder och äta ur skålen, hoppa tre hinder och äta ur skålen, och till sist hoppa fyra hinder och sedan äta ur skålen.

Till en början så sprang hon förbi något hinder, men då satt jag bara fram min hand över godisskålen och så fick de börja om från början. Zelda fattade snabbt galoppen och efter några minuters träningspass var hon helt säker och kunde hoppa alla hinder precis som Ellinor visade utan att fuska och springa förbi något hinder. Det är så roligt att träna hund tycker jag, för de lär sig så fort! Det jobbigaste är att man själv måste hinna med i deras tempo och utvecklingskurva, det är dock inte det lättaste alla gånger. Hundar lär sig många gånger fortare än människor tycker jag.



Ellinor blev mycket stolt över sin fina hund och det tycker jag verkligen att hon ska vara. Jag tror att Zelda egentligen är född till att bli en riktig agilitystjärna, om hon bara får möjligheten, för detta hade hon en naturlig fallenhet för.

Zelda vet att man egentligen ska springa igenom tunneln, men hon hoppade bara upp på den och viftade på svansen för att få oss att skratta lite. Lilla tokhund! Det är i alla fall iget fel på hennes balanssinne... jag skulle vilja se Nellie göra det där, haha! Katastrof. 




Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
#1: || mannen som kan prata om hundar ||
skriven :

Bra jobbat av er!

Sv: Nä, jag vet tyvärr inte vad som hände Jack, men han var sjuk innan försvinnandet.