5 januari 2013 - Himmelska hundar

Vi har länge velat gå till Himmelska Hundar med Nellie, men vi har aldrig kommit dit. Vi har väll varit lite oroliga över hur andra människor ska reagera på våran hund och vad hon är för ras. Jättedumt egentligen, men vi är så vana nu att vi inte blir behandlade som andra hundägare blir tyvärr. Man har blivit mer och mer hårdhudad, men man blir såklart ändå alltid lika ledsen när folk tittar på oss med avsky i blicken och rycker undan sina hundar från oss eller Nellie. Vår hund Nellie är mycket tuffare än andra hundar, strakare än andra hundar, och kraftigare än andra hundar, men hon är fortfarande bara en hund. Vi har socialiserat Nellie med massor av andra hundar sedan hon var en mycket liten valp, så hon har verkligen inget problem med andra hundar över huvud taget. Små hundar, stora hundar, olika raser - Nellie bryr sig inte, hon ser bara en hundkompis som hon vill hälsa och leka med, men andra hundar och andra människor ser dock på henne på ett annorlunda sett.

Men idag tog vi mod till oss och gick dit och det gick faktiskt över all förväntan! Vi fick inte alls några kommentarer om våran hund eller den rasen hon råkar vara, utan istället såg folk där inne hur godhjärtad hon var mot både de andra hundarna och de andra människorna. Nellie älskar alla! Därför var det första hon gjorde att i full fart hälsa på varenda människa och varenda hund där inne, för att tala om för dem att hon nu hade kommit på besök och det var i alla fall hon jätteglad för. Sedan upptäckte hon att alla gästerna hade ju väldigt gott godis där uppe på bordet, då övergick hon till att ta fram sina största och vackraste hundögon och tiggde bullar och kakor av folk.

De andra hundarna regerade hon bara på vid två tillfällen och det var två 8 veckors rottweiler-valpar som lekte, men leken gick över styr och blev mer våldsam med skrik från en av valparna. Då släppte Nellie direkt alla bullar med blicken och sprang dit så fort hon kunde! Hon ställde sig mellan hundvalparna och bröstade upp sig och skällde ett högt skall!! Båda hundvalparna sänkte sitt kroppsspråk och sa "förlåt", då såg Nellie nöjd ut och vände direkt på klacken och återgick till sitt tiggande av bullar och goda kakor. Hela caféet såg detta då det blev ett himla liv i ena hörnet när valparna började bråka. Vi och Nellie fick komplemanger från nästan alla som var där för att hon hade reagerat som en duktig äldre tik och ordnat upp situationen på bästa hundspråk. Det hela tog bara 20 sekunder, från det att bråket började, till att det var frid och fröjd på caféet igen och Nellie återigen satt vid våra grannars bord och dreglade över bullen som de hade där uppe.

Det hela gick jättebra och vi kommer absolut att gå dit igen. Det var ungefär som en hundgård fast den var inomhus istället, och jag tror att det är bra för hundarna att vara lösa och socialisera som de vill med varandra, även i inomhusmiljö. Kutym på Himmelska Hundar är nämligen att inga hundar är kopplade och de ska få röra sig som de vill i lokalen, men man får såklart göra som man själv vill med sin hund, men för oss tycker vi att det passar jättebra. Då får hundarna, utan koppel och utan människor, interagera med varandra på deras eget vis och "prata hund".  

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: