19 maj 2013 - Nellie har bubblor i pälsen

Ojojoj... vad vaknade vi upp till för hund denna morgon. Så hon såg ut med stora bubblor överallt i pälsen. Först blev jag väldigt rädd att hon hade fått samma sjukdom som förra sommaren, men vi valde att avvakta lite och se hur det vidareutvecklade sig... det visade sig senare att det troligtvis bara var myggbett som den lilla tjejen hade fått. Massor av jobbiga kliande myggbett!

Antingen så är hon överkänslig mot just myggbett och därför blir de så pass stora, eller så är det för att Nellie har så pass lite och väldigt kort päls (utan underhull) att myggbetten bara syns väldigt mycket bättre på henne. Hur som helst så gick "bölderna" ner ganska fort och några timmar senare kunde man inte se någonting alls i hennes päls. Stackars Nellie som också ska behöva terroriseras av dessa myggor alltså! Men det stoppar inte oss från att vara ute om kvällarna. Ju mer dagarna går desto mindre blir "bölderna" också, så troligtvis vänjer hennes kropp sig vid myggornas gift.

Här är några bilder på henne i de två löptrosorna som hon har, för mitt i allt så började hon ju såklart löpa också... stackars Dexter säger jag bara... men vi får ha dem fastsatta i deras långlinor fortsatt hela veckan, så ska det nog gå bra ändå, hoppas vi i alla fall!

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: