25 augusti 2013 – Huset fullt av hundar

Efter tävlingen blev vi hämtade med bilen, då vi skulle på middag hos husses familj. Nellie fick åka bak i bilen, i bagageutrymmet hela vägen. Detta är något som hon inte tidigare hade gjort, men hon var så trött efter flera timmar på tävlingen så hon protesterade inte speciellt mycket. Tvärt om verkade hon tycka att det var skönt att få komma in i en kall bil och svalka sig lite från den varma sommardagen. Med ena kinden fastkilad mot huvudstödet stod hon och tittade på oss i bilen nästan hela resan. 

Senare på kvällen var det stor middag tillsammans med vänner och familj. Vi hade med oss Nellie, en annan familj hade med sig två stycken chihuahua blandningar, och en tredje familj hade med sig sin cockapoo. En cockapoo är en blandrashund mellan en amerikansk cocker spaniel eller en engelsk cocker spaniel och en pudel. En blandras som på senare år har blivit mer och mer populär. 

De två små chihuahua blandningarna och Nellie kom bra överens, de hälsade på varandra och sedan var det inte mer med det, de visste att man inte får leka inomhus, så de vandrade lugnt runtomkring i huset och umgicks fint med varandra. Lite senare kom cockapoon och den tyckte inte speciellt mycket om Nellie. Så fort Nellie tittade på henne, eller ens rörde sig så skällde cockapoon Ronja på Nellie, så vi satte dem i koppel på var sin sida av långbordet medan vi åt middag och då gick det bättre. Hundarna la sig vid sina ägares fötter och vilade sig en stund medan vi åt och hade det trevligt.

Efter middagen bestämde vi oss för att ta en promenad med alla hundarna. Vi försökte få Ronja att tycka att Nellie inte var så farlig som hon verkade tro att hon var. Så fort Nellie kom i närheten av henne, eller ens tittade på Ronja fick hon världens utskällning. Enligt Ronjas ägare tycker hon tydligen inte om hundar med mycket energi. Nellie fattade ingenting? Varför var Ronja så arg hela tiden? Så det slutade med att Nellie mest hängde med de två chihuahua blandningarna. Först gick vi en koppelpromenad runt området och sedan släppte vi alla hundarna i hundrastgården tillsammans, kanske skulle det gå lite bättre när hundarna inte satt fast i ett koppel?
 

När vi väl gick in i hundgården så ville ingen hund leka med varandra, utan de gick mest bara runt och nosade. De var relativt vuxna tikar allihopa och hade inget intresse av att leka med varandra. Inte mig emot, jag tycker att den typen av umgänge hundar emellan också kan vara ganska bra. Men efter en liten stund kom det en liten jack russel hane som gärna kunde tänka sig att leka en stund med Nellie, dock så fick dem då och då en utskällning av Ronja, som tyckte att de hade lite för roligt emellanåt. Efter en lång stunds lekande tog vi in Nellie, för att vi tänkte att de andra tre små hundarna kanske ville leka en stund med varandra ostört, men det ville inte de andra två tikarna, så Nellie och Urban fick leka en stund till, tills det var dags att ta bussen hem till oss igen. 

Då var denna tävlingshelg slut och vi var alla tre i familjen oerhört trötta. Det tar på krafterna att tävla och umgås med så många olika hundar, men det är det värt - för det är sååå roligt!
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: