Syskonträff på Rindö

Idag mötte vi upp Ija (mörkgrå) och Nåna (svart och vit) som är Nellis kullsystrar. Vi åkte tillsammans ut till Rindö där hundarna fick busa och bada i havet, medan vi människor pratade och grillade korv. Det var väldigt roligt att få träffa Nellies snart 1 år gamla kullsyskon och vår fina uppfödare Sissi igen! Hundarna hade superroligt  och de verkade fortfarande känna igen varandra. Nåna och Ija var mästare på att bada och simma, Nellie däremot hade inte riktigt fattat det här med att man bara kan rusa ut i vattnet i full fart en liten bit och att man sedan är tvungen att gå över till att simma resten av vägen för att hålla sig över vattenytan, så hon sprang bara rakt ut i havet i full fart och fick sin livs chock kan man lugnt säga. Hon plaskade med alla tassarna i full panik och stänkte vatten överallt! Kallsup efter kallsup fick hon innan hon lyckades ta sig in till land igen. Oj så mycket vi skrattade åt henne! Tokhund! Efter detta tillfälle så sprang hon bara ut så långt hon bottnade och stod där och såg på när systrarna simmade ut för att hämta den ivägkastade pinnen, trots att alla försökte att få ut henne i vattnet igen, så tokvägrade hon. Nej... det där tänker jag inte göra om igen, det är en sak som är säker, kunde man höra henne tänka...

Jag tror att vi måste köpa en flytväst till Nellie och introducera det här konceptet med att simma för henne till nästa sommar igen. För det ska ju vara kul att simma! Dessutom är det en väldigt bra och skonsam fysisk träningsform för dem som inte sliter allt för mycket på några kroppsdelar, plus att det är en mycket effektiv metod att svalka av hundenarna på sommaren när de blir för varma. Så till nästa sommar blir det alltså till att försöka att simma med henne igen. Vi tänker vänta till nästa sommar för att hon då förhoppningsvis har glömt bort det läskiga, lite grann i alla fall, och man kan börja om från början med att lära henne simma. Det ska bli spännande att se hur det går. Hon behöver ju inte simma om hon verkligen inte vill, men det skulle kännas tryggt att veta att Nellie faktiskt kan simma om hon skulle komma att ramla i vattnet någon gång i framtiden, för man vet ju inte vad som kan hända. Om hon skulle ramla i eller få för sig att hoppa i vattnet av egen fri vilja någon gång, så vill man ju att hon ska klara av att komma ihåg hur man simmar och ta sig själv säkert in till land igen.

Annars så hade vi en jättefin dag tillsammans. Hundarna tok-lekte i ungefär en timme innan de alla tre var väldigt trötta och tog det lite lugnare. De låg i en fin liten ring när vi grillade och åt korv, sedan tränade vi lite baskunskaper med hundarna, fast denna gången i grupp, som till exempel; sitt, ligg, vacker tass, snurra, vänta och så vidare, innan vi åkte hem och somnade alla tre i en hög så fort vi kom innanför dörren. 

 
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: