Den 1 maj 2012 - Öland

Vi tog en långhelg över valborgshelgen och åkte ner till husses farmor och farfar som har ett sommarställe på Öland. Det var första gången som Nellie skulle åka bil i så många timmar, så vi var lite nervösa över hur hon skulle klara det i och med att hon har varit väldigt åksjuk som liten valp. Men det gick faktiskt ganska bra, hon turades om att sitta i husses och mattes knä i baksätet och när det blev lite dregligt så fick hon smaka på små bitar av ett äpple så slutade hon att dregla. Vi stannade också ca 4 gånger påvägen ner så att hon fick sträcka på benen och uträtta sina behov.

För att vi ska kunna resa säkert med Nellie i andras bilar har vi köpt ett rött hund-bilbälte till henne, det är som en sele som man sätter på hunden och sedan spänner fast i det ”vanliga” spännet för bilbälten. Bältet är krocktestat och har fått godkänt av bla jordbruksverket. Det fungerar precis som ett bilbälte till människor vilket ökar säkerheten både för Nellie så att hon inte ska skadas, och samtidigt ökar det säkerheten så att de andra i bilen inte skulle få henne på sig vid en eventuell krock. Jag tycker att man har en skyldighet som hundägare att ta sitt ansvar så att man kan åka säkert i trafiken för alla parter. Det bästa är säkert att införskaffa en bur i bilen, men eftersom att vi inte har en egen bil och därför reser mycket i andras bilar, passade ett bilbälte oss mycket bättre. Hund-bilbältet köpte vi på Sia Hund och Katt i Kungens Kurva, där har de verkligen allt som man kan tänkas behöva till sitt djur, en jättebra affär.

Vi spenderade vår tid på Öland med att hänga på stranden, gå långa promenader och solade en hel del på tomten. Nellie stortrivdes såklart och kände sig som hemma nästan direkt efter att vi hade hoppat ur bilen och tagit en promenad runt byn där vi skulle bo. Hon älskade att vara på stranden och leka och springa det snabbaste hon kunde, men hon vågade inte gå så långt ut i vattnet… kanske var det för kallt än så länge, eller så är hon helt enkelt inte speciellt förtjust i vatten. Pinnar där emot, det är det bästa som finns!

 

 

 

 

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: