Åksjuk liten hundvalp



En sak som Nellie inte klarar av så är det att åka tunnelbana eftersom hon blir åksjuk direkt. Dock går det bra att åka bil (som tur är), men det är också lite konstigt att hon bara reagerar på tunnelbanan och inte i bilen.

Efter bara ca 5 minuter i tåget så börjar hon att dregla hur mycket som helst, och man kan verkligen se på henne hur dåligt hon mår. I början var det bättre om hon fick sitta i vårat knä, men nu för tiden så spelar det ingen roll om hon är på golvet eller i vårat knä, hon blir åksjuk ändå. Hon är inte rädd för själva tunnelbanan, för hon går in i vagnen helt frivilligt och nosar runt på golvet när hon väl är inne. Men problemen börjar så fort vagnen börjar röra på sig och svänga lätt fram och tillbaka.

För att hon ska slippa spy varje gång vi måste ta med henne på tunnelbanan, så har vi nu sett till att inte ge henne någon mat 3-4 timmar innan vi vet att vi ska åka. Men igår så spydde hon ändå, trots att hon hade fått frukosten klockan 08.00 och vi åkte inte tunnelbana fören klockan 12.00… Så nu vet vi inte riktigt hur vi ska göra för att hjälpa henne att inte må så dåligt. En annan sak vi har gjort är att vi har tagit av henne jackan, så att hon inte ska bli så varm under färden, men det verkar inte heller hjälpa.

Vi har fått höra att valpar och unghundar är känsligare för detta än vuxna hundar så vi hoppas verkligen att det ska växa bort i framtiden. Jag vet att man inte ska tycka synd om dem när de mår dåligt och pjoska med dem, för att detta bara förvärrar situationen ytterligare. Men jag kan inte låta bli att känna känslan, eftersom jag tycker så himla synd om henne… så nu måste jag göra upp en plan för att jobba med detta.

Vi pratade lite om det igår, och vi tänkte börja åka tunnelbana med henne mycket korta stunder flera gånger i veckan. Vi kan åka till nästa station (där det finns en hundpark) som tar ca 1-2 minuter, leka där en stund, och sedan promenera hem igen. Hoppas verkligen att detta kommer att hjälpa Nellie med hennes åksjuka, för det ska ju vara kul att åka till nya platser!

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: