Vi har köpt en hundvalp!

Här är ett brev som vi fick från vår uppfödare Sissi, någon vecka efter vi hade hämtat vår valp. Hon hette först Nikita, men vi tyckte att det var lite hårt, så vi döpte om henne till Nellie istället. Nu är hon vår alldelses egna: Nellie The Dog.

Brev om Nellie:
Tiken som kom till världen först! Ni vet historien om hur Kettla plötsligt började krysta och kl 19,48 skådade vi första valpen! Med spänning torkade vi av valpen lite lätt och till våran förtjusning så va de en tik!! En Nikita som gubben prompt hade bestämt att en tik skulle heta efter låten som han tycker så bra om. Om man kollar på våra små noteringar vi gjort för att vi skulle ha något hum om vem som va vem då vi inte hade en blekaste om hur de skulle se ut så skrev vi Beige med svart svans & rygg samt bruna ränder. Ja man undrar vart de svarta på ryggen tog vägen?. Hon kanske dök ner i en hårfärg och fixade hennes ljusa päls själv. 436 gram vägde denna donna när hon kom till världen 9/9 en vecka senare vägde hon 760 g och den dagen står de i noteringen att Nikita ligger gladeligen på rygg. Nikita gick upp fint i vikt med i snitt 50 G per dag ibland mer och ibland mindre Nikita tappade även sin lilla navelsträng 2 dagar efter födseln på morgonen. Ögonen öppnades ordentligt på dag 13 hon kisade fint på dag 12 men ville inte riktigt visa de små ljuva ögonen hon hade under locken.

Här är några bilder på Nellie när hon var väldigt väldigt liten som vi har fått från uppfödaren. Bilderna är tagna från vecka 0 till och med vecka 8. Jättekul att få se hur hela hennes utveckling har sett ut! Vi har fått höra att hon hade mycket mörkare päls när hon föddes... men nu har hon färgen "vete" med vita och svarta fläckar.


Här är hon helt nyfödd


Här har hon precis blivit avtrokad


Några dygn gammal - Lite trött eller hungrig, svårt att avgöra...


Här är mamma Kettla med alla valparna


Såhär kan man också sova - Nellies favoritposition... hon sover alltid såhär.


Nyfiken på ALLT redan från första start - här är hon ute i trädgården.

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: