Lösträning ute i naturen



Att vara helt lös under en längre tid (vi var ute i ca 30 minuter) gick hur bra som helst! Vi trodde nog att hon skulle vara lite busigare och inte lyssna lika bra som inne och springa lite i förväg och så vidare… men inget av detta hände till vår stora förvåning. Hon gick mycket fint bredvid oss och gick inte längre än 1 meter runt omkring oss. När hon vandrade lite för långt in på någons tomt räckte det en enda inkallning och så kom hon springande direkt! Och vi behövde inte ens använda någon form av godis över huvud taget.  

Vi gick förbi båthamnen där hon fick nosa lite på alla båtar, titta på havstuplanerna, och hon doppade till och med alla fyra tassar i vattnet vid stranden, trots att det var iskallt. Att gå i skogen tyckte hon också var jättekul och det var så mycket nytt att nosa på så hon såg lite ut som en blodhund där ett tag… med nosen tryckt mot marken. Vi tog också en promenad ut på byggan och tittade på vattnet. Vädret var helt underbart med strålande sol och det var inte heller så kallt ute. Väl inne igen tände vi en brasa och människorna fick glögg, medan Nellie fick lite lunch och ett tuggben som hon tuggade i sig innan hon somnade helt utmattat i sin lilla säng.

Sedan har vi fortsatt att öva vacker tass då och då… men det roliga är att hon har förstått att om man gör vacker tass så kommer det massa klapp eller något gott att äta på, så hon kan komma fram till en lite då och då, helt på måfå, och sätta sig och göra vacker tass och så ser hon väldigt stolt ut. Det är helt otroligt sött! Våran lilla skrutt!

















Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: