Valpkurs

I helgen var vi på en valpkurs som hölls på Stockholms Hundforum. Det var en intensivkurs, så vi var där hela dagen under båda lördagen och söndagen. Det var väldigt roligt, både för alla små valpar som var där och för oss människor som kom med. Dessutom var det bara 4 deltagare med denna gången, så man fick verkligen den tid och hjälp som man behövde.

Första dagen fick vi öva mycket på ögonkontakt, inkallning och ett uppmärksamhets ljud med våra valpar. Sedan var det mycket teoretiska lektioner också, så att hundarna fick sova lite emellan övningarna och vi fick ställa frågor och gå igenom allt som är bra att veta när det gäller både våra valpar och framtida vuxna hundar.

På söndagen övade vi sitt, ligg, vacker tass, mer kontaktövningar och andra uppgifter där valparna fick träna både mentalt och med sin nos. Emellanåt hade vi teori och valparna fick tugga på färska ben. Det där med färska ben blev en stor hitt hos Nellie! Tur att vi fick med oss två stycken hem också. Efter den intensiva helgen var både vi och Nellie helt slut, så är vi kom hem så somnade vi alla tre så fort vi nuddade kudden.




Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: